HTML

FELMÉRÉS

Információk az agrár-környezetgazdálkodási támogatáshoz. Hirek, rendeletek, segédanyagok

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Agrár-környezetgazdálkodási támogatás 2009

2009.05.04. 11:06 :: TTZ

 

                                                                                  
Változás!
az agrár-környezetgazdálkodási támogatásba bevont földterületek beazonosításával kapcsolatban
 
 
A korábbi agrár-környezetgazdálkodási támogatás során a támogatás alapegysége a mezőgazdasági parcella volt, mely azt az összefüggő mezőgazdasági földterületet jelentette, ahol egy gazdálkodó egyetlen növényfajt (vagy növényfajtát) termeszt, termesztett. Az uniós jogszabályok módosulása során megváltozott a mezőgazdasági parcella fogalma, így jelenleg azt az összefüggő földterületet jelenti, amelyen egy növénycsoportot termeszt egy földhasználó. A növénycsoport alatt olyan növényfajok együttesét kell érteni, melyekre jogcímek vonatkozásában ugyanazon támogatási összeg jár. A fogalmi változások érdekében vezették be a gazdálkodásban ismert tábla fogalmát, mely a korábbi mezőgazdasági parcellát takarja, vagyis a tábla az a mezőgazdasági parcellán belüli, azonos hasznosítású összefüggő földterület, amelyen egy növényfajt termeszt egy földhasználó. Fontos hangsúlyozni, hogy a kifizetési kérelmekben táblánként történik a támogatások igénylése.
 
A támogatásba bevonni kívánt területek elhelyezkedését legalább 1.0 m pontos Egységes Országos Vetületi (EOV) rendszerű koordinátákkal kell beazonosítani megelőzve ezzel a korábbi gyakorlatból származó területeltéréseket.
A mérésekről meghatározott formátumú mérési és számítási jegyzőkönyvet, területkimutatást és térképmellékletet kell készíteni, amit a pályázat beadásakor mellékletként be kell adni.
A mérést nem táblánként, hanem az egy célprogramba bevitt és egy egységként meghatározott, összefüggő, egy fizikai blokkon belüli földterületenként, azaz kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területenként kell elvégezni. A mérést a jóváhagyó, illetve részben jóváhagyó határozattal rendelkező ügyfeleknek kell elvégez(tet)ni, egy alkalommal a program kezdetekor.

Részlet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának 11/2009. (III. 6.) közleményéből
 
A mérések elvégzésében az egész ország területén segít önnek a
 
GEOSERVICE KFT
2040 Budaörs, Szivárvány u. 5.
e-mail: geoservice@t-email.hu
 
 
Körmendy Endre földmérő mérnök
telefon: (30) 948 4358
 
Szabó Imre földmérő mérnök
telefon: (30) 360 5282
 
Tóth Zoltán földmérő mérnök
telefon: (30) 986 2924
 

 
  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felmeres.blog.hu/api/trackback/id/tr541101843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása